Voorverkoop op 24 september, 1 oktober en 8 oktober.

Op dinsdag 17 oktober speelt acteur en zanger Bastiaan Ragas zijn voorstelling ‘In Gods naam’ in theater Orpheus.
Deze voorstelling wordt ondersteund door de wijkgemeenten rondom de Goede Herderkerk, de Jachtlaankerk en de Grote Kerk. Dit doen wij door de voorstelling te promoten binnen en buiten de kerk, door een naprogramma te verzorgen en door een deel van de kaarten zelf (tegen gereduceerde prijs) te verkopen aan leden en niet-leden. Ook leveren we een muzikale bijdrage aan de voorstelling met een projectkoor uit onze drie kerken.

Tickets

De kaarten voor de voorstelling zijn te koop na de kerkdiensten van 24 september en 1 en 8 oktober (zo rond vanaf kwart over elf tot ongeveer twaalf uur). U koopt voor de sterk gereduceerde prijs van 15 euro een zogenaamd combiticket: een kaartje voor uzelf én een kaartje voor iemand die weinig weet over Bijbel en geloof. Dat is namelijk ook de weg die Bastiaan Ragas is gegaan voor zijn voorstelling. Na gesprekken met een predikant over de Bijbel en geloof, wil hij op deze avond iets vertellen over zijn vragen én de antwoorden die hij vond.

Persoonlijke reis door de Bijbel

Ragas neemt de bezoeker mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapenende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel meest onbegrijpelijke boek ter wereld.

Doorpraten

Het verhaal gaat nog verder.
Na afloop van de voorstelling is er onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid om na te praten.
Vervolgens op zondag 22 oktober zal er in de Grote Kerk om 10.00 uur een kerkdienst zijn in het verlengde van de voorstelling. Vrij toegankelijk, ook voor hen die niet naar de voorstelling geweest zijn.
En tenslotte, op dinsdag 24 oktober, om 20.00 uur, is er in de Goede Herderkerk olv ds Michiel de Leeuw en ds Hester Smits een aftertalk over de theatervoorstelling en alle vragen die dat oproept. Mensen die hierbij willen aanhaken, kunnen zich opgeven bij .