Het Wijkteam Pastoraat van de Wijkgemeente Jachtlaankerk en Kapel Hoog Soeren, bezoekt o.a. gemeenteleden die een jubileum vieren. Ook organiseren we jaarlijks, om het onderlinge contact te bevorderen, huiskamergesprekken. Dit zijn gesprekken bij iemand thuis. Wij ontmoeten elkaar en wisselen met elkaar van gedachten over een thema.

In 2020 is het thema voor de huiskamergesprekken: Verbondenheid.

Er komen dagen – spreekt God – dat ik met het volk van Israël en het volk van Juda een nieuw verbond sluit. Een ander verbond als toen ik hen bij de hand nam om hen uit Egypte weg te leiden. Zij hebben dat verbond verbroken…
Dit is het verbond dat ik sluiten zal – spreekt God – : “ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en in hun hart schrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij mijn volk”.  (Jeremia 31, Fragmenten)

Met het Europese Humanisme begon 6 eeuwen geleden de ontworsteling van het individu aan de macht van kerk en staat. Men begon onafhankelijk te denken. Verbondenheid met anderen werd een keuze. Enerzijds voelt men zich verbonden met een kleine groep (familie, vrienden), anderzijds is men verbonden met elkaar door werk, media en allerlei andere maatschappelijke instanties. Hoe vind je daarin samenhang/balans?

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een van deze huiskamergesprekken. In onderstaande tabel ziet u de planning van deze gesprekken wat betreft adres en datum. We bieden u de mogelijkheid om in te tekenen op een van de 17 geplande gesprekken. We maken de groepen niet te groot (± 8 mensen).

U kunt zich tot 8 december aanmelden door:

Zo spoedig mogelijk hoort u of uw voorkeur kan worden gehonoreerd.

Als u om welke persoonlijke reden dan ook graag contact wil leggen, kan dat altijd. U kunt contact opnemen met ds. Michiel de Leeuw ( email: ).

Wij zien u graag op één van de huiskamergesprekken.

Met hartelijke groet,
Wijkteam Pastoraat: Mieneke Koetsier, Arend van der Horst, Nanneke Gijsman, Dineke Oosterkamp en Lenie Blanken

Data/adressen:
DatumTijdstipGastadres