Na een ambtsperiode van ruim 38 jaar gaat Bert Schüssler na zondag 19 september 2021 met emeritaat. Hij stond als predikant in Kamperland (Zeeland), Curaçao, Nes Ammim (Israel), Wassenaar, en sinds 2011 in de Grote Kerk in Apeldoorn.

Het afscheid van Bert Schüssler vindt plaats in het weekend van 18 en 19 september. Op zaterdag 18 september is er een feestelijk nazomerconcert in het kerkgebouw, met medewerking van het Sweelinck Koper Kwintet en de organisten Jan van Gijn, Wout van Andel en Toon Hagen.

De toegang is gratis, aanmelding is noodzakelijk, via de concertagenda van de Grote Kerk.

In zijn vertrouwde kerkgebouw zal Bert Schüssler op zondagmorgen 19 september voor de laatste keer de viering leiden. Als afsluiting van het weekend vindt zondagavond 19 september de cantateviering plaats. Schüssler is jarenlang de bezielende inspirator geweest van de Bachcantates in de Grote Kerk, en hij vindt het heel bijzonder om hiermee dit weekend af te sluiten. Aanmelding voor zowel de afscheidsviering als de cantate is noodzakelijk en loopt via de website van de Grote Kerk.