‘Thuis in de Kerk’ gesprekken in oktober.

Volgend op het nieuwe Beleidsplan willen we met jullie als gemeenteleden dieper met elkaar in gesprek gaan over de koers van de Jachtlaankerk/Kapel Hoog Soeren: hoe ervaren we onze kerk en liturgie, wat willen we anders gaan doen en hoe kunnen we als kerk actiever naar buiten treden? We laten ons hierin inspireren door de drie kernwaarden uit het nieuwe beleidsplan: persoonlijk geloof, betrokkenheid en openheid.

Praat mee over elk thema dat je boeit:

Identiteit van de Jachtlaankerk: welke kant willen we op?
maandag 3 oktober, om 20.00 uur en donderdag 6 oktober, om 15.00 uur
(inloop met koffie en thee een kwartier van tevoren).
Onder leiding van kerkjournalist en verhalenverteller Kees Posthumus gaan we met elkaar ontdekken: wat is voor jou typisch Jachtlaankerk? Wat is je dierbaar? Wie zijn we nu als gemeente en welke kant moet het op? Zijn we bereid tot verandering, en hoe dan? Waarin zijn wij gastvrij? En welke keuzes maken we, ook financieel, als het erop aankomt? Kortom, een boeiend en spannend gesprek.

Liturgie: hoe beleef je de diensten en wat zou je anders willen? (inloop met koffie en thee een kwartier van tevoren)
maandag 10 oktober, om 20.00 uur  en vrijdag 14 oktober, om 15.00 uur
We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van deze vragen:
* Hoe beleef je de diensten op het gebied van liturgie en muziek?
* Wat spreekt je op dit vlak erg aan en wat niet?
* Wat mis je op dit vlak en wat zou je willen?
We willen graag de volle breedte van de gemeente hierover horen, van de kritische mensen tot degenen die zich hier nooit over uitspreken: dus praat mee! Kun je niet komen naar een van deze gesprekken, maar wil je wel je mening geven, vul dan je antwoord op deze vragen in via dit formulier: https://forms.gle/a7fC7SpvBfLSV7zbA

Diaconale actie: hoe worden we als JLK / KHS actiever naar buiten toe? (inloop met koffie en thee een kwartier van tevoren)
donderdag 20 oktober, om 15.00 uur én om 20.00 uur
Als Diaconie zijn we het afgelopen jaar al met dit onderwerp bezig geweest en hebben we een aantal acties opgezet. Zoals de Jachtschotel, maaltijden bedoeld voor gemeenteleden én mensen van buiten de kerk. En de weggeefkast bij de ingang die door steeds meer mensen wordt gevonden om af te nemen of aan te vullen. We zijn op weg als Groene Kerk en daartoe zijn al verschillende initiatieven genomen zoals meer bloemen en groen voor de kerk, de kruidentuin, scheiden van afval, ledverlichting. En de winterjassenactie in oktober komt eraan. Maar hoe nu verder? We willen graag weten wat er nog meer leeft en waar mensen enthousiast voor zijn om op te gaan pakken. En hoe we onze gemeente kunnen enthousiasmeren. Wees welkom om mee te denken!

Opgave bij Sjani v.d. Laan, via / 06-29464959