Het thema van deze Startzondag was ‘Van binnen naar buiten.’ Het is geïnspireerd op de drie kernwaarden uit het nieuwe beleidsplan: persoonlijk geloof, betrokkenheid en openheid. In het komende seizoen gaan we op allerlei manier van binnen naar buiten. We maken ons geloof persoonlijk, raken betrokken en gooien de deur open, naar buiten en naar elkaar. Daarmee hebben we op Startzondag een goeie start gemaakt.

Het thema kwam overal in terug: in de feestelijke viering, bij de ontmoetingen bij de koffie en de lunch en uiteraard bij het drukbezochte ‘First Friends Café’, georganiseerd door de jongeren van de Kelderkerk. Daarbij gingen jong en oud openhartig met elkaar in gesprek, over hun persoonlijk leven en geloof én werd een spannende quiz gespeel met vragen over het beleidsplan, met een verdiende winnaar.

De markt met zelfgemaakte spullen heeft alvast iets moois opgeleverd van binnen naar buiten: 400 euro (!) is ermee verdiend voor de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. Een bedrag dat nog zal stijgen via de sponsoring van de Nacht Zonder Dak, die de jongeren komende zaterdag bij de kerk gaan beleven. Fantastisch!

Tijdens de kerkdienst was er ook een spetterende Sneak Preview op het komende seizoen 2022-2023: waarmee kunnen we zelf en als kerk binnenkort van binnen naar buiten?

• Heb je zin om verder mee te praten over de koers van de Jachtlaankerk / Kapel Hoog Soeren? En hoe we het beleidsplan concreet handen en voeten willen geven? Geef je dan op voor een van de ‘Thuis in de Kerk’ gesprekken in oktober, zie het bericht daarover op de website.
  • Kun je niet wachten om zelf in actie te komen? We zijn sinds kort een Groene Kerk, dus help ons mee om steeds groener te worden. Ook kun je iets weggeven via de weggeefkast naast de ingang. En komend jaar zullen we ook een beroep op jullie doen voor een bijzondere of eenmalige actie voor een klein goed doel in Apeldoorn.
  • Houd je van gezond en gezellig eten met anderen? Schuif dan aan voor de Jachtschotel.
  • Zoek je verdieping en een goed gesprek? Kijk dan in het gloednieuwe programma van ‘Verdieping in Noord-West’, dat we aanbieden samen met de Goede Herderkerk en de Grote Kerk. En geef je op voor een boeiende gespreksgroep, een lezing, een activiteit of reis. De boekjes worden momenteel bijgedrukt maar het hele programma is te vinden op de website.
  • Kom je liever regelmatig in een kleine, vaste kring bij elkaar? Dan heb je geluk! Want komend seizoen starten we met iets nieuws: de Huiskring! Een kleine groep gemeenteleden uit dezelfde wijk die elkaar bij iemand thuis treffen voor ontmoeting en verdieping.
  • En ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je letterlijk een nacht van binnen naar buiten? Doe dan mee aan de Nacht Zonder Dak op zaterdag 24 september.
  • En last but not least: heb je zin in muziek en theater? Komend jaar gaan we weer een musical uitvoeren in de Jachtlaankerk! Hou je van zingen en toneelspelen of juist organiseren achter de schermen? Doe dan mee en geef je op!

Let op: van al deze activiteiten en evenementen word je tijdig op de hoogte gebracht. Houd dus berichtgeving in de nieuwsbrief, op de website en de zondagsbrief in de gaten.