Sweelinck Koperkwintet treedt op in het kader van NJO Muziekzomer Gelderland

In de categorie ''

Het Sweelinck koperkwintet bestaat uit Sebastiaan Haverkate (trompet), Sander Beens (trompet), Hugo Pieters (hoorn), Niels Jacobs (trombone) en Coen van den Bos (tuba).
Alle vijf zijn al jaren bekenden van elkaar door het samenspelen in allerlei orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest en Jeugdorkest Nederland. Met de waardering die ze voor componist Jan Pieterszoon Sweelinck (april of mei, 1562 – 16 oktober 1621) koesteren en de geweldige herinneringen aan hun tijd in het Sweelinck Studentenorkest, besloot het kwintet zich dan ook unaniem naar J.P. Sweelinck te vernoemen.

De formatie gebeurde in 2018 na een Nationale Orgeldagconcert in Hengelo. En dat was geen toeval: het liefst speelt het kwintet zoveel mogelijk samen met organisten. Romantische werken zijn favoriet en er wordt veel barok uitgevoerd, afhankelijk van het type orgel dat aanwezig is op de concertlocatie. Speciaal voor de NJO Muziekzomer Gelderland hebben zij een programma samengesteld dat licht klassiek en oude muziek combineert.

Het Sweelinck Koperkwintet treedt op in de Jachtlaankerk op 3 augustus 2021, aanvang 20:00.

Wilt u het meemaken?

Kaarten zijn te bestellen via:  https://www.muziekzomer.nl/concerten/concertagenda/sweelinck-koperkwintet