Movies that matter: La Vita è Bella

In de categorie ''

‘In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.’ – schrijft het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Ook in het komend filmseizoen in de Goede Herderkerk staan we stil bij oorlog en vrijheid. We kijken en bespreken met elkaar films die in het teken staan van deze thema’s.
Wat voor films? Movies that matter. Op het witte doek in de Goede Herderkerk zien we films die ertoe doen: films die ons doen nadenken over het lijden en (de onmogelijkheid van) Gods rol hierin, films over hoop te midden van hopeloosheid, films over moed te midden van moedeloosheid. Met andere woorden: films die ons doen stilstaan bij de vrijheid waarin we leven, en bij onze verantwoordelijkheid om vrijheid door te geven.

La Vita è Bella

Italië, 1939: Een joodse vader wordt met zijn zoontje afgevoerd naar een concentratiekamp. Om zijn kind te beschermen tegen de gruwelijke realiteit van de Tweede Wereldoorlog slaagt hij erin zijn eigen angst te overwinnen en zijn gevoel voor humor in te zetten op plekken waar er bar weinig te lachen valt. Tegen iedereen die het horen wil, vertelt hij dat het leven, ondanks alles, wondermooi is.
Deze tragikomische film vertelt een prachtig verhaal over de kracht van liefde, humor en hoop in een wereld vol waanzin.

Begeleider: ds. Annelies Jans
Opgave: bij ds. Annelies Jans, e-mail: (tel.: 06-39183639)

Voor meer informatie verwijzen we je naar het programma Verdieping in Noord-West.