Movies that matter: Hotel Rwanda

In de categorie ''

‘In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.’ – schrijft het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Ook in het komend filmseizoen in de Goede Herderkerk staan we stil bij oorlog en vrijheid. We kijken en bespreken met elkaar films die in het teken staan van deze thema’s.
Wat voor films? Movies that matter. Op het witte doek in de Goede Herderkerk zien we films die ertoe doen: films die ons doen nadenken over het lijden en (de onmogelijkheid van) Gods rol hierin, films over hoop te midden van hopeloosheid, films over moed te midden van moedeloosheid. Met andere woorden: films die ons doen stilstaan bij de vrijheid waarin we leven, en bij onze verantwoordelijkheid om vrijheid door te geven.

Hotel Rwanda

Rwanda, 1994. De gruwelijke wreedheden hielden niet op in 1945.. In slechts drie maanden zijn bijna één miljoen mensen in Rwanda vermoord: voornamelijk Tutsi’s maar ook een deel Hutu’s, door Hutu militanten. En de wereld keek de andere kant op. In de bioscoop van de Goede Herderkerk ontmoeten we een Rwandese Oskar Schindler: een gewone man die in deze mensonterende omstandigheden buitengewone moed bijeenraapt om de levens te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen, door hen een schuilplaats in zijn hotel te verlenen. Hotel Rwanda is zijn indringende verhaal.
(Let op: de film, gebaseerd op waargebeurde omstandigheden, is zeer aangrijpend en is niet voor niets bestemd voor mensen ouder dan 16 jaar.)

Begeleider: ds. Annelies Jans
Opgave: bij ds. Annelies Jans, e-mail: (tel.: 06-39183639)

Voor meer informatie verwijzen we je naar het programma Verdieping in Noord-West.