Kerst met Rembrandt, 4e advent – Kinderkring en Kelderkerk jr.

In de categorie ', '

De goede boodschap van de komst van Jezus als Messias wordt vandaag in een droom aan Jozef uitgelegd. Hij weet inmiddels dat Maria, zijn verloofde, zwanger is en denkt erover om haar te verlaten. In een droom legt God hem uit wat Zijn plannen zijn en dat Jozef bij deze plannen een belangrijke rol gaat spelen.
In de Bijbel komen twee dromen van Jozef ter sprake. Beide zijn levensreddend en bepalend voor de voortgang van de geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rembrandt over beide dromen een schilderij heeft gemaakt. De slapende Jozef die door een Engel voorzichtig wordt aangeraakt. Als Jozef ontwaakt is hij daadkrachtig en weet hij wat hij moet doen.
Vandaag is de generale repetitie voor het project dat wij op Kerstochtend aan de gemeente zullen tonen.