Kerst met Rembrandt, 2e advent – Kinderkring en Kelderkerk jr.

In de categorie ', '

1e adventszondag stonden wij met de kinderen stil bij de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper. Vandaag zien wij het schilderij van Rembrandt dat vertelt over de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria uit Lucas 1: 26-38.
Ook voor deze tijding heeft God zijn engel Gabriël uitgekozen. Op de pentekening die Rembrandt van dit tafereel heeft gemaakt zie je de schok die de boodschap bij Maria teweegbracht duidelijk verbeeldt, maar wat vooral opvalt aan deze tekening, is de liefdevolle blik op het gezicht van Gabriel.

Aan de kinderen en jongeren wordt dit verhaal in hun eigen dienst verteld en werken we verder aan het tableau vivant dat wij op 1e kerstdag aan de gemeente gaan tonen.