Jachtlaankerk en Kapel Hoog Soeren

Kapelconcert – Hoog Soeren

In de succesvolle reeks zondagmiddagconcerten openen wij het nieuwe jaar met nostalgische jazzmuziek met een concert van het Trio Jazz’d Friends.

Het jazztrio Jazz’d Friends speelt bekende melodieën uit het ‘American Songbook’ repertoire, op een geheel eigen wijze gebracht. Het trio neemt het aanwezige publiek mee terug in de tijd dat de jazzmuziek net zo populair was als de hedendaagse popmuziek. Met behulp van videobeelden krijgt de toehoorder een impressie van beroemde jazzsaxofonisten die tussen de jaren 1940 en 1980 volle zalen trokken. Met deze beelden en de door het trio live uitgevoerde stukken hopen zij het publiek een fijne muzikale beleving te bezorgen en de sfeer van die tijd te doen herleven.

Hugo van Os studeerde piano aan de Manhatten School of Music in New York, het Hilversumse Conservatorium en volgde masterclasses bij de Amerikaanse bebop legende Barry Harris. Al tijdens zijn studie werd hij een veel gevraagde side-man in de jazz- en easy-listening scene.
Frans Tunderman speelt contrabas en is voornamelijk autodidact. In zijn tienerjaren leerde hij zichzelf gitaar spelen en stapte op z’n drieëntwintigste over op de contrabas en kreeg later o.a. les van Arnold Dooyeweerd en Frans Elsen en hij was lange tijd vaste bassist bij de Ellen H. Band. Bekende muzikanten met wie hij heeft samengewerkt zijn o.a Charlie Bird, Cor Bakker, en Herb Ellis.
Peter Swart bespeelt de klarinet en saxen op z’n “Amerikaans”: soepel, melodieus en met een fluwelen toon. Na in z’n jeugdjaren eerst klarinetles te hebben gehad van Ernst Groenenberg en Bob Kaper ging hij vanaf z’n 21e ook tenorsaxofoon spelen nadat hij een LP van Scott Hamilton had gehoord. Hij kreeg een aantal jaren saxofoonles van Joop van Lingen waarna hij het instrument grotendeels zelf heeft leren te bespelen. Zijn grote voorbeelden zijn: Bob Kaper, Scott Hamilton, Stan Getz en Paul Desmond. Peter is een gepassioneerd rietblazer.

Kaarten kosten € 7.50 en zijn te reserveren via de website of verkrijgbaar aan de zaal vanaf 15.00 uur. Contant betalen.
In de pauze en na afloop is er gelegenheid de muzikanten en elkaar te ontmoeten via de “meet and greet” onder het genot van een drankje en een hapje.

www.kapelconcertenhoogsoeren.nl