Jachtlaankerk en Kapel Hoog Soeren

Kapelconcert – Hoog Soeren

Dimitri Boekhoorn  laat zijn verzameling oude en Keltische harpen laat klinken.

Dimitri Boekhoorn is Nederlander, maar woont sinds 18 jaar in Bretagne, Frankrijk. Hij is doctor Keltische Studies, heeft cursussen Keltische Beschaving en Bretonse taal gegeven aan de universiteiten van Rennes en Utrecht en is de auteur van een internationaal proefschrift over de Keltische dierenwereld in de Middeleeuwen.

Hij speelt traditionele muziek uit Keltische landen (Ierland, Schotland, Bretagne, Wales…), oude muziek (Middeleeuwen, Renaissance, Barok; vaak met persoonlijke interpretaties), maar tevens steeds meer zijn eigen uitgesproken persoonlijke composities, en dit sinds 1988.

Dimitri beschouwt zich als vooral autodidact, al was het maar omdat hij sinds 1998 met nagels speelt, zoals de Ierse, Schotse en Welse ‘harpers’, o.a. op harpen met metaalsnaren. Door deze ‘ontdekking’ van een techniek die zowel erg oud als ook traditioneel is, heeft hij sinds jaar en dag een heel persoonlijke speelstijl, heel licht, snel en met veel versieringen. Mede hierdoor is hij in enkele jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende harpisten in Bretagne.
Tijdens het concert vertelt hij over de diverse harpen, die hij bij zich heeft en ook bespeelt en over de klanken die hij er mee kan maken.

Kaarten kosten € 7.50 en zijn te reserveren via de website of te verkrijgen aan de zaal vanaf 15.00 uur. Contant betalen.
In de pauze en na afloop is er gelegenheid de muzikant en elkaar te ontmoeten via de “meet and greet” onder het genot van een drankje en een hapje.

www.kapelconcertenhoogsoeren.nl